AVG\

    Terug naar de Homepage Terug naar de Sportpagina

Verklaring Verwerking Persoonsgegevens

In de volksmond (ten onrechte) Privacyverklaring genoemd

Inleiding
Om producten en diensten te kunnen leveren verwerkt Ed Turk fotografie persoonsgegevens. Dit zijn gegevens die betrekking hebben op natuurlijke personen. De verwerking van deze persoonsgegevens vindt plaats met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met inachtneming van de Europese Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG), alsmede op het moment van verwerking actuele nationale wet- en regelgeving.

De AVG schrijft voor dat Ed Turk fotografie inzicht geeft in de manier waarop de persoonsgegevens worden verwerkt met daarbij de aard van de persoonsgegevens, de rechtsgrond en het doel van de gegevenswerking en de rechten die betrokkenen dienaangaande kunnen uitoefenen.

Ed Turk fotografie zal het privacybeleid van tijd tot tijd evalueren, om te controleren of dit beleid nog wel actueel is.

Verantwoordelijke
De verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is:
Ed Turk fotografie
Disneystrook 36, 2726 ST Zoetermeer
website: www.edturk.com
e-mailadres: ed@edturk.com
KvK nummer: 27310593

Persoonsgegevens die worden verwerkt
Ed Turk fotografie verwerkt de volgende persoonsgegevens:

Algemene persoonsgegevens:
• achternaam
• voornaam
• geslacht
• nota nummer
• adres afnemer
• telefoonnummer
• e-mailadres

Bijzondere persoonsgegevens:
• biometrische gegevens, zoals gezichtsafbeeldingen, veelal voorzien van de naam van betrokkene(n)

Toelichting:
De op de website van Ed Turk fotografie opgenomen foto’s van geportretteerde betrokkenen zijn in beginsel geen bijzonder persoonsgegeven waarvoor Ed Turk fotografie eerst toestemming moet vragen voor de verwerking er van.
In de AVG is bepaald dat het recht op privacy niet de verwerking voor journalistieke en artistieke doeleinden in de weg mag staan, tenzij de betrokkene kan aantonen dat de verwerking ernstige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer betekent.

Verwerkingsgrond
Ed Turk fotografie verwerkt de persoonsgegevens uitsluitend indien:
• de betrokkenen wiens gegevens het betreft daarvoor toestemming heeft gegeven, tenzij de verwerking een journalistieke of artistieke achtergrond heeft, waarvoor geen toestemming van betrokkene noodzakelijk is;
• de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst die Ed Turk fotografie met betrokkene heeft gesloten;
• Ed Turk fotografie een wettelijke verplichting dient na te komen;
• een gerechtvaardigd belang van Ed Turk fotografie, waaronder mede wordt verstaan het onder de aandacht brengen van de producten en diensten van Ed Turk fotografie aan betrokkene.

Verwerkingsdoel
De hierboven genoemde (persoons)gegevens worden gebruikt voor de volgende doelen:
• uitvoering opdracht of overeenkomst met betrokkene;
• facturatie
• aflevering producten (foto’s, en gerelateerd materiaal) of diensten
• telefonisch contact, e-mailcontact
• uitvoering wettelijke verplichtingen
• beeldverslagen van evenementen en wedstrijden
• sportportretten en collages
• bescherming van het portretrecht van betrokkene bij commerciële publicaties door derden

Geautomatiseerde verwerking
Bij het verzamelen van persoonsgegevens wordt handmatig gebruik gemaakt van op internet beschikbare startlijsten, alsmede van persberichten. Deze persoonsgegevens worden bij de foto van betrokkenen bewaard, hetzij als bijschrift, hetzij als keyword.
De door de betrokkene doorgaans per e-mail aan Ed Turk fotografie verstrekte persoonsgegevens ten behoeve van de aflevering van de foto’s en de facturatie worden niet geautomatiseerd verzameld en verwerkt.

Delen van persoonsgegevens met derden
Ed Turk fotografie verstrekt uw gegevens in beginsel niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een met u gesloten overeenkomst, dan wel indien het betreft de verstrekking van uw gegevens aan media in het kader van journalistiek werk, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met organisaties die uw gegevens verwerken in onze opdracht sluiten wij in voorkomende gevallen een verwerkingsovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Ed Turk fotografie blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Bewaarduur van persoonsgegevens
Ed Turk fotografie zal verzamelde persoonsgegevens, voorzover daar sprake van kan zijn, niet langer bewaren dan strikt nodig is, of wettelijk geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Hiervoor hanteren wij per doel de volgende bewaartermijnen:
• Wettelijke grondslag: Ed Turk fotografie houdt zich aan de wettelijke bewaartermijnen;
• Telefonisch contact, e-mailcontact: Ed Turk fotografie houdt geen specifieke verzamelingen hiervan bij; slechts de -emails van betrokkenen worden als zodanig bewaard op lokale computers; de e-mails op de mail server worden na 30 dagen gewist.
• Foto’s, al dan niet voorzien van persoonsgegevens in bijschriften of keywords, behoren tot het oeuvre van Ed Turk fotografie en zullen onbeperkt worden bewaard.
Mocht Ed Turk fotografie overgaan op het gebruik van persoonsgegevens voor marketingdoeleinden, het versturen van nieuwsbrieven of reclame dan heeft betrokkene te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik hier voor van zijn of haar persoonsgegevens. Dit kan door middel van telefoon of e-mail. Ed Turk fotografie zal de gegevens van betrokkene daarop niet meer gebruiken voor die doeleinden.

Gebruik van cookies op website
Ed Turk fotografie gebruikt geen cookies op haar website.

Beveiliging van de door Ed Turk fotografie vastgelegde persoonsgegevens
Ed Turk fotografie neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo zijn lokale computers met een wachtwoord beschermd en worden foto’s op de website in principe beschermd door een duidelijk watermerk voorzien van het copyright teken. Downloaden of kopieën van deze van een watermerk voorzien foto’s is dan ook niet toegestaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik neem dan contact op met Ed Turk fotografie. Als zich toch onverhoopt een datalek voordoet, dan zal Ed Turk fotografie onverwijld alle noodzakelijke stappen ondernemen om de gevolgen van het datalek zoveel mogelijk te beperken. Ed Turk fotografie meldt, indien er sprake is van een privacyrisico, binnen 72 uur het datalek melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Als er schadelijke gevolgen te voorzien zijn voor betrokkenen neemt Ed Turk fotografie onverwijld contact op met deze betrokkenen.

Recht op inzage, correctie, beperking en verwijdering; klachtrecht
U heeft het recht om inzicht, correctie, beperkingen en verwijdering van uw gegevens te vragen. Hiertoe kunt u contact opnemen met Ed Turk fotografie via ed@edturk.com. Zie echter ook de volgende paragraaf. Voor het verwijderen van een naam onder een foto, zodat deze foto niet meer via zoekmachines kan worden gevonden, wordt een vrijwillige verwijderingsbijdrage gevraagd van € 5.00 per foto.

Intrekking toestemming
U heeft het recht om verleende toestemming in het kader van de hierboven genoemde verwerking van persoonsgegevens in te trekken, voor zover dit onder meer niet in strijd is met overige wetgeving (zoals bijvoorbeeld gegevens die verplicht zijn voor de financiële administratie), of dit niet onnodig de grondrechten van Ed Turk fotografie schendt, zoals het recht op vrije meningsuiting en informatie (waaronder artistieke en journalistieke vrijheid). Door u ondertekende contracten over het gebruik van foto’s in het kader van bijvoorbeeld het portretrecht, zoals een modelovereenkomst en/of quit claim in beginsel zijn uitgesloten van het recht op intrekking van toestemming.

 

Zoetermeer, 4 mei 2018
gebaseerd op de modelverklaring van © DuPho, april 2018

 

 

 

Ed Turk fotografie is een onderneming van Alink & Turk B.V. te Zoetermeer, ingeschreven  bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27310593
Contactgegevens: e-mail: ed@edturk.com  tel.: 0654 927 785  adres: Disneystrook 36, 2726 ST  ZOETERMEER
Lid branchevereniging DuPho (Dutch Professional Photographers). Aangesloten bij fotopersbureau Hollandse Hoogte.

De Algemene Voorwaarden van de DuPho zijn van toepassing en welke, op verzoek, gratis ter beschikking worden gesteld.